Šokolādes “Napoleons” ir īsts atradums recepšu pasaulē tiem, kas novērtē gan klasisko “Napoleonu”, gan šokolādi. Šī kūka ir tik garšīga, ka ir grūti pretoties. Kas jādara, lai kūka būtu ideāla?
Šokolādes “Napoleons”
Lai pagatavotu šādu saldumu, jums būs jābūt pacietīgam un vajadzīgs būs arī laiks. Ideālā gadījumā, vēlams, lai kūka visu nakti nostāvētu ledusskapī. Tad tā būs maksimāli piesātināta ar krējumu un šokolādes glazūru. Bet, ticiet man, katra gaidīšanas minūte ir tā vērta, lai beidzot nogaršotu vismaz niecīgu šķēlīti no šī debesu kāruma.
Garšas palete
KŪKAS SASTĀVDAĻAS
2 olas
0,5 ēd.k. sāls
100 g skāba krējuma
100 g cukura
100 g sviesta (saldēta)
20 g kakao
1 tēj.k. sodas
380 g miltu
KRĒMA SASTĀVDAĻAS
4 dzeltenumi
280 g cukura
⅓ tej.k. sāls
vanilīns
1200 ml piena
100 g miltu
180 g sviesta
200 g tumšās šokolādes
GLAZŪRAS SASTĀVDAĻAS
150 g tumšās šokolādes
60 g sviesta
80 ml piena
Maksimālais šokolādes daudzums
Kūkas gatavošana
Izsijā miltus un sajauc ar kakao. Pievienojiet šķipsniņu sāls, pēc tam izveidojiet nelielu iedobīti miltos un iesitiet olas. Sāciet mīcīt mīklu, pakāpeniski pievienojot skābo krējumu, cukuru un sodu. Pēc tam uz rupjās rīves ātri sarīvē gabaliņu saldēta sviesta. Rūpīgi samīciet mīklu un ievietojiet to saldētavā uz 1 stundu.
Krēmu vislabāk var pagatavot pannā ar biezu dibenu. Katliņā saberž kopā olu dzeltenumus un cukuru, pievieno pienu un tad miltus. Ļaujiet sastāvdaļām gatavoties uz vidējas uguns, līdz tās sabiezē. Tiklīdz maisījums kļūst biezs, noņemiet krēmu no uguns un ielejiet tajā šokolādes šķēles un sviestu.
Lai iegūtu perfektu viendabīgumu, varat saputot krēmu ar mikseri. Pēc tam pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj atdzist istabas temperatūrā. Kad krēms ir pietiekami auksts, ielieciet to ledusskapī.
Lasi arī: Ekstrasenss lika šo lietu nolikt zem gultas, lai melnā līnija dzīvē beigtos
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kūkas plātnes nedrīkst būt pārmērīgi plānas, jo to izcepšanai nepieciešamas 4-5 minūtes. Ievietojiet kūkas plātnes cepeškrāsnī tikai pēc tam, kad tā ir labi sasilusi.
Glazūru vislabāk pagatavot, kad kūka jau ir salikta. Izkausējiet šokolādi, sviestu un pienu ūdens peldē līdz vienmērīgai konsistencei. Dekorējiet kūku ar iegūto glazūru tā, kā to atļauj jūsu iztēle. Gatavo kūku atstāj vēsā vietā.
Pašdarināta šokolādes kūka “Napoleons”
Panākt ārēju līdzību ar klasisko “Napoleonu” palīdzēs drupačas, ko viegli iegūt, sadrupinot kūkas malu atgriezumus. Sasmalciniet tos pēc iespējas smalkāk un visu kūku apkaisiet ar šokolādes skaidiņām. Varat arī sasmalcināt savu iecienīto šokolādi un ar to aizstāt to kūkas drupačas. Vai arī virsū atstājiet tikai glazūru, bez piedevām. Kūka joprojām būs neticami garšīga.